Η Λαγκάρντ θα πάρει άδεια από το ΔΝΤ για τη δίκη της στην υπόθεση Ταπί

Ολιγοήμερη άδεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόκειται να πάρει η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της δίκης της στο Παρίσι, για «αμέλεια» σε μια υπόθεση διαιτησίας.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό L' Obs, «θα κάνω ό,τι έκανα εάν ήμουν σε διακοπές, δηλαδή θα κοιτάω τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και θα απαντάω στα επείγοντα ακόμη και τη νύχτα».

Σημειώνεται ότι η δίκη της πρώην υπουργού Οικονομίας του Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να διαρκέσει μεταξύ 12ης και 20ής Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά την υπόθεση αυτή καθ’ αυτή, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ περιορίστηκε να πει πως «οι δικηγόροι μου θα βρουν τα δικαστικά μέσα για να αντιμετωπίσουν αυτή την περίεργη κατάσταση».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, κατηγορείται ότι επέτρεψε μια διαιτησία μεταξύ του Μπερνάρ Ταπί και της Credit Lyonnais βάσει της οποίας θα δίνονταν 403 εκατομμύρια ευρώ στον Γάλλο επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταπί, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Adidas, είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον της κρατικής γαλλικής τράπεζας, ζητώντας αποζημίωση για απάτη. Η υπόθεση βρισκόταν επί χρόνια στις διάφορες βαθμίδες της γαλλικής Δικαιοσύνης έως το 2007, οπότε και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε στην παραπομπή της σε ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο.

Με την απόφαση που έλαβε η Λαγκάρντ κατηγορείται ότι προκάλεσε ζημιά 400 εκατομμυρίων ευρώ στο γαλλικό Δημόσιο, καθώς το διαιτητικό δικαστήριο επιδίκασε το κατά πολύ υψηλότερο από το προβλεπόμενο ποσό προς όφελος του επιχειρηματία.
Πηγή: skai.gr