Κλείσιμο

Γερμανία: Mουσουλμάνος που είχε παίξει σε γκέι πορνό ο συλληφθείς πράκτορας

Mουσουλμάνος που είχε παίξει σε γκέι πορνό αποδεικνύεται ο Γερμανός ισπανικής καταγωγής που είχε προσλάβει το Γραφείο Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση. 

Το BfV παραδέχτηκε επίσημα ότι ο πράκτορας προσελήφθη την περασμένη άνοιξη και είχε αποκρύψει ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014. Παράλληλά, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, δεν γνώριζε ότι ο 51χρονος άνδρας, που είναι Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε παίξει σε ταινίες γκέι πορνό.

Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε την αξιοπιστία και την ασφάλεια της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας παρά τις "ενοχλητικές" λεπτομέρειες για το παρελθόν του πράκτορα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

"Προς το παρόν, δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία (που να επιβεβαιώνει) ότι υπάρχουν δομικά προβλήματα" στην υπηρεσία αντικατασκοπείας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε. "Αντιθέτως, η ίδια η υπηρεσία" ήταν αυτή που αποκάλυψε τη δράση του υπόπτου, εξήγησε.

Σύμφωνα με γερμανικά
μέσα ενημέρωσης, ο 51χρονος είχε αναλάβει να παρακολουθεί τη δράση ισλαμιστών στο διαδίκτυο.

"Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση", επέμεινε ο εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο προηγούμενο ή κάποια παρόμοια περίπτωση στην υπηρεσία.

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος αναζητούσε στο διαδίκτυο συνεργούς για να διαπράξει μια "βίαιη ενέργεια" εναντίον των γραφείων του BfV "στο όνομα του Αλλάχ" και "εναντίον των απίστων". Όμως μία από τις επαφές του ήταν ένας άλλος συνεργάτης των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ενημέρωσε το BfV. "Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη" ότι το προσωπικό της υπηρεσίας διέτρεξε κίνδυνο, πρόσθεσε ο Πλάτε.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr