FT: Ο Ολάντ ετοιμάζεται να διεκδικήσει επανεκλογή στη Γαλλία

Προς το να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία της Γαλλίας κλίνει ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times».

Παρά το πολύ χαμηλό ποσοστό αποδοχής
του, ο κ. Ολάντ φέρεται να βλέπει πιο θετικά το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών αφού ο Φρανσουά Φιγιόν κέρδισε το χρίσμα των δεξιών Ρεπουμπλικάνων, με υποσχέσεις για απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων, εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Ο κ. Ολάντ φέρεται να πιστεύει ότι ο κ. Φιγιόν είναι ιδανικός αντίπαλος στις εκλογές, καθότι θα του επιτρέψει να ενώσει τη διαιρεμένη κεντροαριστερά ως απάντηση στη φιλελεύθερη πλατφόρμα του δεξιού υποψήφιου.

Πολλές δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι εάν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές ο κ. Ολάντ θα λάβει μικρότερο ποσοστό τόσο από τον Εμανουέλ Μακρόν – τον πρώην υπουργό Οικονομίας του κατεβαίνει ως ανεξάρτητος – όσο και από τον εκλεκτό του κομουνιστικού μπλοκ Ζαν-Λουκ Μελανσόν.

Στον αντίποδα, οι δημοσκόποι προβλέπουν ότι ο κ. Φιγιόν είναι το φαβορί για να διαδεχτεί τον κ. Ολάντ στο Μέγαρο του Ελιζέ στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, επιρκατώντας επικρατήσει στον δεύτερο γύρο της Μαρίν Λεπέν, που είναι η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Πηγή: skai.gr