Κλείσιμο

Σεισμός 4,4R στην Πολωνία - Δύο μεταλλωρύχοι νεκροί

Δύο μεταλλωρύχοι βρέθηκαν νεκροί και τουλάχιστον έξι αγνοούνται σε ορυχείο ασημιού και χαλκού στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, μετά από σεισμό 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη στην περιοχή στις 9:09 μ.μ. (τοπική ώρα -10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός των 4,4R ήταν επιφανειακός, σε βάθος 10 χλμ μόνο, το οποίο μεγέθυνε την επίδρασή του στο ορυχείο, που ανήκε στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.

«Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.

Ένας εκ των εννέα εργατών που μεταφέρθηκαν εκτός του χώρου μετά τον σεισμό, έχασε τη ζωή του. Οι διασώστες βρήκαν επίσης τη σορό ενός μεταλλωρύχου που πέθανε μέσα στο ορυχείο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιο βαριά, σε σπονδυλική στήλη και κεφάλι, νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, σύμφωνα με το RMF. 

Πηγή: skai.gr