Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs επιλέγει ο Τραμπ για υπουργό Οικονομικών

Τον επενδυτή και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs Στίβεν Μνούτσιν θα ονομάσει ως υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Μνούτσιν είναι γνωστός για τις χρηματοδοτικές διασυνδέσεις του με το Χόλιγουντ και τη Γουόλ Στριτ, δύο θεσμούς που ο κ. Τραμπ επέκρινε έντονα πριν τις προεδρικές εκλογές για τις σχέσεις τους με την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Ο κ. Μνούτσιν δεν έχει καμία πρότερη εμπειρία σε κυβερνητικό αξίωμα. Παρά ταύτα, η διαφαινόμενη επιλογή του καταδεικνύει ότι ο κ. Τραμπ στρέφεται σε πιστούς υποστηρικτές του για τη στελέχωση του υπουργικού συμβουλίου, με δεδομένο ότι ο 53χρονος τραπεζίτης υπηρέτησε ως οικονομικός διευθυντής στην προεκλογική του εκστρατεία.

Εάν διοριστεί στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μνούτσιν θα είναι ο πρώτος βετεράνος της Γουόλ Στριτ που αναλαμβάνει «τσάρος» της αμερικανικής οικονομίας εδώ και οκτώ χρόνια, και θα κληθεί να εφαρμόσει τις μεγάλες φοροελαφρύνσεις και δημόσιες επενδύσεις που έχει υποσχεθεί ο κ. Τραμπ.

Πέραν του κ. Μνούτσιν, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν αποκλείεται να ονομάσει τον μεγαλοεπενδυτή Γουίλμπουρ Ρος, έναν ακόμα πιστό υποστηρικτή του ως υπουργό Εμπορίου.

Ο κ. Ρος είναι γνωστός στη Γουόλ Στριτ ως «ο βασιλιάς της χρεοκοπίας» για τις επεμβάσεις του σε προβληματικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης. Οι επικριτές του τον κατηγορούν για καιροσκοπισμό σε βάρος άλλων, ενώ οι υποστηρικτές του τον χαρακτηρίζουν σωτήρα προβληματικών εταιρειών.

Ο κ. Τραμπ αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.
Πηγή: skai.gr