Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: Ρώσοι χάκερς απειλούν την πολιτική σταθερότητα της χώρας

Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, Bruno Kahl σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung σημειώνει πως ρώσοι χάκερς έχουν στο στόχαστρο την Ευρώπη προσπαθώντας να δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια και διατύπωσε τις ανησυχίες του και για τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές.

Αναλυτικά ο Bruno Kahl σημείωσε «οι κυβερνοεπιθέσεις του τελευταίου διαστήματος δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό από το να πλήξουν την πολιτική σταθερότητα της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι ο ευρύτερος χώρος των επιθέσεων και η Γερμανία ο βασικός στόχος».

Ο Bruno Kahl τονίζει πως είναι πρακτικά αδύνατο να ταυτοποιηθεί επίσημα κάποια χώρα για τις συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις αλλά υπογράμμισε πως δεν «είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος από πού προέρχονται κάποια χτυπήματα όταν εξυπηρετούν τους πολιτικούς ή οικονομικούς σκοπούς μόνο ενός συγκεκριμένου κέντρου».

Ο κ. Bruno Kahl δεν παρέλειψε να αφήσει «σκιές» και για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ σημειώνοντας «δε νομίζω πως η Ρωσία θρηνεί σήμερα για την εκλογική νίκη Τραμπ και τον τρόπο που αυτή μπορεί να μεθοδεύθηκε».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν οι κυβερνοεγκληματίες να επηρεάσουν τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας ανέφερε: «υπάρχει ένας πολύ οργανωμένος και στοχευμένος τρόπος επιρροής και άσκησης πιέσεων από την πλευρά των συγκεκριμένων χάκερς. Βασίζουν και οικοδομούν μία έξυπνη και εξαιρετικά επικεντρωμένη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τελικώς την κοινή γνώμη».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης