Κλείσιμο

Brexit: 700.000 ιρλανδικά διαβατήρια έχουν εκδοθεί μέσα στο 2016

Το Brexit αποτελεί πραγματικότητα από τις 23 Ιουνίου. Η Τερέζα Μέι έχει αναλάβει τα ηνία της Αγγλίας αλλά και το δύσκολο έργο να κάνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πράξη και οι συναντήσεις ανάμεσα στην Ευρώπη αλλά και τους υπερατλαντικούς εταίρους βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας η κατάσταση παραμένει επίσης ρευστή με την οικονομία να εμφανίζει αστάθεια και διακυμάνσεις, τους οικονομικούς και πολιτικούς αναλυτές να κάνουν λόγο για «μη αναστρέψιμη κατάσταση» και μεγάλη μερίδα πολιτών να ζητά εκ νέου δημοψήφισμα.

Μέσα σε όλη αυτή την λογική ρευστότητα ένα «τιτίβισμα» από την υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων της Ιρλανδίας έρχεται να δώσει μία διαφορετική διάσταση στο τι έχουν αποφασίσει να πράξουν οι βρετανοί μετά την απόφαση της πλειοψηφίας για έξοδο από την Ευρώπη.

Αναλυτικά η ιρλανδική υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων αναφέρει στην ανάρτησή της στο twitter: «Ουάου, μόλις σπάσαμε ένα νέο ρεκόρ. Περισσότερα από 700.000 διαβατήρια έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής για το έτος»…

Οι Βρετανοί τελικώς οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις έκαναν την «απειλή» τους πράξη και μόλις 5 μήνες μετά το Brexit αποφάσισαν πως θα μείνουν εντός Ευρώπη ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξουν εθνικότητα…

Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών αλλά είναι βέβαιο πως ο συγκεκριμένος αριθμός διαβατηρίων (ακόμη κι αν δεν αφορά στο 100% του Βρετανούς πολίτες) έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:


Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης