ΟΗΕ: Οι φτωχές οικογένειες της Μοσούλης παλεύουν για την καθημερινή τους τροφή

Μεγάλη δυσκολία στην ανεύρεση τροφής έχουν οι φτωχές οικογένειες στη Μοσούλη σύμφωνα με τον ΟΗΕ καθώς αυξάνονται οι τιμές των τροφίμων μετά την έναρξη της επιχείρησης του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Βασικοί πληροφοριοδότες μας λένε ότι οι φτωχές οικογένειες αγωνίζονται να βρουν επαρκή τροφή», δήλωσε η Λίζε Γκράντε συντονίστρια του ΟΗΕ στο Ιράκ για ανθρωπιστικές υποθέσεις. «Είναι πολύ ανησυχητικό».

Ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη Μοσούλη από τον βορρά, τα ανατολικά και τα νότια, την ώρα που παραστριατιωτικές σιιτικές μονάδες προσπαθούν να πλησιάσουν από τα δυτικά. Την προηγούμενη εβδομάδα οι μονάδες αυτές έκοψαν τον δρόμο που συνδέει τη Μοσούλη με τη Ράκα, προπύργιο του ΙΚ στη Συρία, σταματώντας τον ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών.

«Στη χειρότερη περίπτωση βλέπουμε οικογένειες που ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα στη Μοσούλη να βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη», επεσήμανε η Γκράντε. «Όσο περισσότερο διαρκέσει η απελευθέρωση της Μοσούλης, τόσο πιο δύσκολες θα γίνουν οι συνθήκες για τις οικογένειες», πρόσθεσε. 
Πηγή: Πηγή: Reuters