Κλείσιμο

Εβδομήντα-έξι νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία

Εβδομήντα-έξι νεκροί είναι ο τελικός τραγικός απολογισμός από τη συντριβή του αεροσκάφους με 81 επιβαίνοντες στην Κολομβία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η τοπική Αστυνομία.

Πέντε άτομα επέζησαν και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους. Οι επιζώντες ήταν αρχικά έξι, όμως ένας υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν μέλη της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense, η οποία ήταν προγραμματισμένο να παίξει στον τελικό της τοπικής διασυλλογικής διοργάνωσης Copa Sudamericana. Ο αγώνας έχει ακυρωθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται τρεις αθλητές της ομάδας.

Ο σύλλογος εξέδωσε λακωνική ανακοίνωσή, στην οποία αναφέρει ότι «είθε ο Θεός να είναι είναι στο πλευρό των αθλητών, των παραγόντων, των δημοσιογράφων και άλλων καλεσμένων που ταξίδευαν με την αποστολή μας».

Η συντριβή έλαβε χώρα σε ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Μεντεγίν, στη βορειοδυτική Κολομβία. Το δύσβατο έδαφος και οι κακές καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Στην ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter, το διεθνές αεροδρόμιο της Μεντεγίν σημείωσε πως λίγο πριν τη συντριβή το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου κάνοντας λόγο για πρόβλημα στα ηλεκτρικά συστήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Flightradar24, το αεροσκάφος εξέπεμψε το τελευταίο σήμα του ενώ πετούσε σε υψόμετρο περίπου 7.000 ποδών, και βρισκόταν 30 χιλιόμετρα από τον προορισμό του στη Μεντεγίν.

Για «τραγωδία τεράστιων διαστάσεων» έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης.




ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ που έχει αναρτηθεί στο Twitter


Παίχτες της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, η οποία επέβαινε στο αεροπλάνο (AP Photo/Andre Penner)


Πηγή: skai.gr