Κλείσιμο

Λήξη συναγερμού στο Οχάιο με πληροφορίες για ένα νεκρό και εννέα τραυματίες

Τουλάχιστον εννέα τραυματίες και ένας νεκρός, κατά πάσα πιθανότητα ο δράστης, είναι ο έως τώρα ανεπίσημος απολογισμός από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Οχάιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το ίδρυμα, ο συναγερμός έχει πλέον λήξει και η πανεπιστημιούπολη είναι πλέον ασφαλής. Ορισμένα κτήρια έχουν κλείσει ενώ όλα τα σημερινά μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη ακυρώνονται.

Οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν πως ο δράστης ήταν ένας. Πάντως, νωρίτερα η φοιτητική εφημερίδα The Lantern μετέδιδε ότι μπορεί να υπάρχουν δύο ένοπλοι κι ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν αστυνομικός να έχουν δέσει με χειροπέδες έναν ύποπτο.



Όταν σήμανε ο συναγερμός, η διοίκηση του πανεπιστημίου κάλεσε φοιτητές και προσωπικό και «τρέξουν, να κρυφτούν και να παλέψουν» εάν βρεθούν σε κίνδυνο και να αναζητήσουν καταφύγιο στο χώρο όπου βρίσκονται.

Η συγκεκριμένη εντολή είναι συνηθισμένο πρωτόκολλο σε τέτοιες καταστάσεις. Σημαίνει ότι οι άμαχοι πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο εάν είναι δυνατό, να κρυφτούν εάν χρειάζεται και να παλέψουν ως ύστατη λύση, εάν κινδυνεύει η ζωή τους.

Πηγή: skai.gr