Κλείσιμο

Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο της Τζο Κοξ

Ένοχο έκρινε τον Τόμας Μέιρ, τον άνδρα που σκότωσε εν ψυχρώ την βουλευτή του εργατικού κόμματος Τζο Κοξ επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο 53 ετών Τόμας Μέιρ πυροβόλησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την βουλευτή Τζο Κοξ στις 16 του περασμένου Ιουνίου μία μόλις εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για το Brexit στη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται πως ο Τόμας Μέιρ επέλεξε να μην κάνει καμία απολύτως τοποθέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ενώ επίσης επέλεξε να μην έχει υπεράσπιση.

Ο σύζυγος της Τζο Κοξ, Μπρένταν Κοξ, δήλωσε στα βρετανικά μέσα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ποινής πως δεν αισθάνεται παρά οίκτο για τον δολοφόνο της συζύγου του.

Ο δικαστής που καταδίκασε τον Μειρ σε ισόβια κατά την αναγγελία της ποινής τόνισε πως ενώ ο «Μέιρ ισχυρίστηκε πως είναι πατριώτης ενώ η Τζο Κοξ ήταν η ενσάρκωση του πατριωτισμού».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως «η δολοφονία της βουλευτή ήταν πράξη η οποία είχε προμελετηθεί και σχεδιαστεί αρκετές εβδομάδες πριν το έγκλημα και υπογράμμισε πως ο κατηγορούμενος είναι σαφές και ξεκάθαρο πως διέπραξε ένα έγκλημα μίσους απέναντι σε μία μητέρα δύο παιδιών.

Σημειώνεται πως ο Τόμας Μέιρ δεν έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την συγκεκριμένη απόφαση και θα οδηγηθεί άμεσα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης