Κλείσιμο

CNN: Κόρη Ινδών μεταναστών η πρέσβειρα του Τραμπ στον ΟΗΕ

Την κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλεϊ, κόρη Ινδών μεταναστών, επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ σύμφωνα με το CNN που επικαλείται πηγή «που γνωρίζει την απόφαση του νέου προέδρου».

Η 44χρονη Χέιλεϊ
έχει σπουδάσει νομική, είναι δικηγόρος, είναι η πρώτη κόρη μεταναστών που εξελέγη κυβερνήτης στη Νότια Καρολίνα και αυτή τη στιγμή είναι και η νεότερη κυβερνήτης των ΗΠΑ. Μάλιστα, το Νοέμβριο του 2014 επανεξελέγη ως κυβερνήτης και η θητεία της λήγει τον Ιανουάριο του 2019. 

Η απόφαση του Τραμπ – αν επιβεβαιωθεί – θα αποτελέσει έκπληξη για πολλούς λόγω της ρητορικής του κατά των μεταναστών. Από την άλλη πλευρά, τα αμερικανικά ΜΜΕ εκφράζουν ερωτήματα για την απειρία της 44χρονης σε θέματα εξωτερικών σχέσεων και διπλωματίας, καθώς η θέση που καλείται να αναλάβει είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» και νευραλγική για τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, στη θητεία της ως κυβερνήτης, έχει διακριθεί για τη δυνατότητά της να αντιμετωπίζει και να επιλύει προβλήματα ως κυβερνήτης.

Οι Χέιλεϊ και Τραμπ γνωρίζονται από παλαιότερα, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να είχε μάλιστα ενισχύσει οικονομικά με 5.000 δολάρια μια ομάδα υποστήριξης της κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας.
Πηγή: skai.gr