Ήρθησαν οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι στην Ιαπωνία

Ήρθη την Τρίτη η προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες εκείνες τις περιοχές που διέτρεχαν αυτό τον κίνδυνο στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, επτά ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος προκάλεσε κύματα ύψους ενός μέτρου κοντά στη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προειδοποίηση για τσουνάμι είχε εκδοθεί για δύο περιοχές (Φουκουσίμα και Μιγιάγκι) και μια προειδοποίηση κινδύνου για διάφορες άλλες τοποθεσίες μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 06:00 τοπική ώρα (23:00 Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Όλες αυτές οι προειδοποιήσεις ήρθησαν, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους (γύρω στους 7 βαθμούς) τις επόμενες επτά ημέρες.

Μέχρι στιγμής, πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές ή νεκρούς, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK. Τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για την ύπαρξη πέντε τραυματιών -μεταξύ των οποίων μιας γυναίκας στην πόλη Γιαμπούκι και ενός άντρα στη Φουκουσίμα. Η αστυνομία επίσης επιβεβαίωσε την ύπαρξη πέντε ελαφρά τραυματιών.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της νήσου Χονσού, όπου βρίσκεται το Τόκιο, ξυπνώντας απότομα εκατομμύρια κατοίκους της.

Από την πλευρά της, η TEPCO ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος με τον αντιδραστήρα της Φουκουσίμα, ή άλλους κοντινούς πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Τον Απρίλιο, σε μια σειρά ισχυρών σεισμών και μετασεισμών στην περιοχή του Κουμαμότο (νοτιοδυτικά) σκοτώθηκαν περίπου 50 άνθρωποι. Τον Μάρτιο του 2011, ο πολύ ισχυρός σεισμός και τα τσουνάμι που ακολούθησαν στοίχισαν τη ζωή σε 18.000 ανθρώπους και προκάλεσαν την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ