Γαλλία: (Πολιτικά) νεκρό δείχνει τον Σαρκοζί η Liberation στο πρωτοσέλιδό της

(Πολιτικά) νεκρό δείχνει τον Νικολά Σαρκοζί η γαλλική εφημερίδα Liberation την επομένη του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου της Γαλλικής δεξιάς στις εκλογές του 2017 από τον οποίο αποκλείστηκε ο Σαρκοζί, με τον Φρανσουά Φιγιόν να αναδεικνύεται πρώτος και τον Αλέν Ζιπέ δεύτερο.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας: «Φιγιόν: Η απογείωση – Σαρκοζί: Η πτώση». Στη μια άκρη ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών Φρανσουά Φιγιόν χαιρετά τους ψηφοφόρους, στο άλλο ο Νικολά Σαρκοζί με τα μάτια κλειστά.


«Συνταξιοδοτείται στα 62 χρόνια του» αναφέρει σκωπτικά η εφημερίδα. «Επί δύο χρόνια, ο πρώην πρόεδρος προσπάθησε μάταια να αναζωπυρώσει τη φλόγα που τον οδήγησε στη νίκη το 2007. Ο σκληρός πυρήνας των οπαδών του δεν ήταν αρκετός» σχολιάζει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί σχεδόν 4 εκατομμύρια ψήφοι στις εσωκομματικές εκλογές των γάλλων Ρεπουμπλικανών. Στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία του 2011 είχαν συμμετάσχει περίπου 2,6 εκατομμύρια Γάλλοι.

A Chateaubourg (Ille-et-Vilaine), le 13 mars 2012.

Πηγή: skai.gr