Κλείσιμο

Πάνω από 30.000 νέους στρατιώτες ψάχνει η Τουρκία μετά το πραξικόπημα

Περισσότερους από 30.000 νέους άνδρες επιδιώκει να στρατολογήσει στις ένοπλες δυνάμεις η Τουρκία προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκαλέσει οι καρατομήσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, στις νέες προσλήψεις θα περιλαμβάνονται θέσεις για 1.322 αξιωματικούς και 3.547 υπαξιωματικούς.

Περισσότεροι από 9.000 στρατιωτικοί
έχουν συλληφθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι, ανάμεσά τους και ανώτατοι αξιωματικοί, έχουν είτε αποταχθεί είτε τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ερευνώνται για ενδεχόμενες σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Η Άγκυρα επιμένει ότι οι εκκαθαρίσεις δεν έχουν επηρεάσει την επιχειρησιακή δυνατότητα του στρατεύματος, το οποίο έχει αρχίσει επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Όμως οι απώλειες φαίνεται ότι έχουν πλήξει ιδιαίτερα την Αεροπορία, όπου γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης πιλότων που είχαν παραιτηθεί ή αποστρατευθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, σχεδόν 3.200 μέλη των σωμάτων ασφαλείας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.
Πηγή: skai.gr