Η Ρωσία «ήταν σε επαφές με την ομάδα Τραμπ» κατά την προεκλογική περίοδο

Η Ρωσία βρισκόταν σε επαφές με την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

«Συνεχίζουμε αυτή τη δουλειά φυσικά», σημείωσε ο κ. Ριάμπκοφ, σύμφωνα πάντα με το Interfax, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι συζητούνταν.

Το σχόλιο Ριάμπκοφ έρχεται σε αντίθεση με τις πολλές διαβεβαιώσεις συμβούλων και εκπροσώπων του νεοεκλεγέντα προέδρου ότι δεν υπήρχαν επαφές με τη Μόσχα.

Σε ερώτηση του πρακτορείου Bloomberg, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον συναντήθηκαν με μέλη της ομάδας Τραμπ, κάνοντας λόγο για «φυσιολογική πρακτική». Προσέθεσε ότι η εκστρατεία της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον απέρριψε παρόμοια αιτήματα για συναντήσεις.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει επίσημα τη Ρωσία για προσπάθεια επηρεασμού των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, μέσω εκστρατείας κυβερνο-επιθέσεων εναντίον προσώπων και θεσμών στην Αμερική.

Η Ουάσιγκτον έχει μάλιστα αποδώσει την όλη προσπάθεια σε άτομα που βρίσκονται σε ανώτερα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr