Τραμπ: Γιατί δεν ακυρώνουμε τις εκλογές να γίνω εγώ πρόεδρος;

Να ακυρωθούν οι αμερικανικές εκλογές και να οριστεί ο ίδιος πρόεδρος πρότεινε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου.

«Απλά σκέφτομαι μόνος μου τώρα. Θα έπρεπε απλώς να ακυρώσουμε τις εκλογές και να τις δώσουμε στον Τραμπ, σωστά;», δήλωσε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εμφάνισής του στο Οχάιο, και διερωτήθηκε για ποιο λόγο χρειάζονται εκλογές αφού οι πολιτικές που προτείνει η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον είναι «τόσο κακές».

Το φαινομενικά ελαφρύ σχόλιο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου έρχεται στον απόηχο σειράς καταγγελιών που έχει κάνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες περί «στημένων» εκλογών, χωρίς να έχει προσφέρει οποιαδήποτε απόδειξη για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του.

Έχει καλέσει μάλιστα τους υποστηρικτές του να περιφρουρούν εκλογικά κέντρα και να βρίσκονται σε επιφυλακή για νοθεία.

Ο κ. Τραμπ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις της κ. Κλίντον, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε κρίσιμες πολιτείες που αντιστοιχούν σε πολλούς εκλέκτορες.

Από τις αρχές Οκτωβρίου η εκστρατεία του έχει πληγεί από σειρά καταγγελιών, από συνολικά 12 γυναίκες έως τώρα, για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά χωρίς τη συναίνεσή τους.

Η τελευταία καταγγελία έγινε από την πρώην Μις Φινλανδία την Τετάρτη.
Πηγή: skai.gr