Πορτογάλοι Σοσιαλιστές: Ο Σόιμπλε είναι πυρομανής που παριστάνει τον πυροσβέστη

Στην αντεπίθεση εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέρασαν οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία, με αφορμή τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι η Λισσαβόνα ήταν πολύ πετυχημένη δημοσιονομικά έως ότου να έλθει στην εξουσία η αριστερά.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένας πυρομανής που προσπαθεί να παρουσιάζει τον εαυτό του ως πυροσβέστη», δήλωσε αιχμηρά ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος, Κάρλος Θέσαρ.

Τα σχόλιά ήλθαν ως απάντηση στη δήλωση Σόιμπλε ότι η Πορτογαλία ήταν «πολύ πετυχημένη» δημοσιονομικά έως ότου οι Σοσιαλιστές ανέλαβαν την εξουσία και ανακοίνωσαν πως θα «δεν θα σεβαστούν αυτά που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο κ. Θέσαρ προσέθεσε δε με νόημα ότι οι υπόλοιποι Γερμανοί δεν συμφωνούν με τον κ. Σόιμπλε, παραθέτοντας παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην Πορτογαλία.

Οι γερμανοί επενδυτές «καταλαβαίνουν ότι η πορτογαλική οικονομία έχει δυνατότητες, η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα είναι ένας παράγοντας στον οποίο αποδίδουν αξία και η Πορτογαλία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πρόοδο με την πολιτική μας», συνέχισε.

Οι Σοσιαλιστές ανέλαβαν τα ηνία τον περασμένο Νοέμβριο, με τη στήριξη άλλων δυνάμεων της αριστεράς, και έκτοτε έχουν μειώσει τους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα και έχουν αποσύρει ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Μνημονίου ύψους 78 δισεκ. ευρώ που υποχρεώθηκε να υπογράψει η χώρα το 2011.
Πηγή: skai.gr