«Από 800 έως 900» οι νεκροί του ISIS έως τώρα στη μάχη της Μοσούλης

Περίπου 800 με 900 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί στις μάχες για την απελευθέρωση της Μοσούλης, μετά από δέκα ημέρες σφοδρών μαχών, όπως δήλωσε σήμερα ο αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Βότελ.

Εάν οι εκτιμήσεις του Βότελ είναι ακριβείς, σημαίνουν πως το ISIS έχει χάσει περίπου έναν στους έξι από τους 5.000 έως 6.000 αντάρτες που υπολογίζεται ότι διέθετε για την υπεράσπιση της Μοσούλης.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο αμερικανός αξιωματικός τόνισε πάντως ότι είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών τζιχαντιστών, καθώς πολλοί πολεμιστές του ISIS προσπαθούν να αναμειχθούν με τον τοπικό πληθυσμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιρακινές δυνάμεις προσδοκούν ότι όσο θα πλησιάζουν στην πόλη οι άμυνες των ισλαμιστών θα γίνονται όλο και πιο ισχυρές. Η μάχη αναμένεται να διαρκέσει έως και το τέλος του έτους.

Περισσότεροι από 25.000 ιρακινοί στρατιώτες, σιίτες πολιτοφύλακες και κούρδοι αντάρτες πεσμεργκά, συμμετέχουν στην πολιορκία για την απελευθέρωση της Μοσούλης, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, που έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών το καλοκαίρι του 2014.
Πηγή: skai.gr