PKK και Μοσούλη στο επίκεντρο της συνομιλίας Ομπάμα - Ερντογάν

Οι επόμενες φάσεις του αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ συζητήθηκαν σύμφωνα με τον γραφείο τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Ομπάμα εξήρε την συμβολή της Τουρκίας στον αγώνα, πρωτίστως για την στήριξη που παρέχει στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που εκκαθαρίζουν την περιοχή στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας από το ΙSIS.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την αναγκαιότητα να εκδιωχθούν από την περιοχή όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του PΚΚ και του ISIS και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η επιχείρηση στην Μοσούλη να διεξαχθεί με ευαισθησία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως, Ερντογάν και Ομπάμα είναι σύμφωνοι στο ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο PΚΚ να βρίσκει καταφύγιο στο Βόρειο Ιράκ. Και οι δύο εξέφρασαν επίσης την αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ΙSIS πρωτίστως σε Συρία και Ιράκ.

Ο κ.Ομπάμα εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση του για τον διάλογο που διεξάγεται μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ για την κατάλληλη συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.
Πηγή: skai.gr