Γαλλία: Σε απόγνωση τα ασυνόδευτα παιδιά του Καλαί - Δεν είχαν μέρος να κοιμηθούν

Εκατοντάδες μετανάστες παραμένουν στο εσωτερικό της «Ζούγκλας» του Καλαί σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του BBC, παρόλο που οι Γάλλοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το στρατόπεδο των προσφύγων είναι τώρα άδειο.

Περίπου 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι έμειναν τη νύχτα χωρίς σπίτι, κυριολεκτικά «μη έχοντας που να κοιμηθούν», σύμφωνα με το ρεπόρτερ του BBC Gavin Lee. Κάποιοι από αυτούς έφυγαν μακριά, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τύχη της.

Σχεδόν 5.600 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε κέντρα υποδοχής από τη Δευτέρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και 1.500 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά τα οποία μέχρι τώρα στεγάζονταν σε μια κατασκήνωση που τώρα είναι πλήρης σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Τα συνεργεία κατεδάφισης συνεχίζουν να διώχνουν από το σημείο τις σκηνές και τα καταφύγια αφού τώρα πια κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις φωτιές που έβαζαν οι πρόσφυγες φεύγοντας, ακολουθώντας την παράδοσή τους.

Ο νομάρχης της περιοχής Fabienne Buccio, είπε ότι η «αποστολή εξετελέσθη».

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές ήταν υπεύθυνες για «όλα τα παιδιά στο Καλαί κατά την λειτουργία εκκαθάρισης - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πιθανώς, μετά από αξιολόγηση, θα μεταφέρονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Πηγή: skai.gr