Βενεζουέλα: Νεκρός αστυνομικός σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του Μαδούρο

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ της Τετάρτης από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων ατόμων στο Καράκας της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Νέστορ Ρεβερόλ. Δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν κομβικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ έγιναν συγκεντρώσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να απαιτήσουν την παραίτηση του σοσιαλιστή Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, του οποίου η κυβέρνηση έχει μεταμορφωθεί σε δικτατορία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η οποία καλεί τον λαό σε γενική απεργία.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έριξε δακρυγόνα σε επαρχιακές πρωτεύουσες. Μερικοί διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Καράκας γιατί η κυβέρνηση έχει κλείσει δρόμους και σταθμούς τρένων.

Την Τρίτη, το κοινοβούλιο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ξεκίνησε μια πολιτική δίκη του Μαδούρο με κατηγορία την παραβίαση του συντάγματος.

Στις συγκρούσεις εναντίον της κυβέρνησης τραυματίστηκαν επίσης την Τετάρτη περισσότερα από 120 άτομα, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.


Πηγή: skai.gr