Μαύρο ιστορικό ρεκόρ για το θαλάσσιο νεκροταφείο της Μεσογείου

Μαύρο ρεκόρ για την ανθρωπότητα.

Περισσότεροι από 3.800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους το πρώτο δεκάμηνο του 2016 στη Μεσόγειο Θάλασσα, γεγονός που σημαίνει ότι η φετινή χρονιά είναι η πλέον πολύνεκρη στην ιστορία, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.



Ο αριθμός των νεκρών είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί τους εναπομείναντες δύο μήνες του χρόνου, καθώς το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι πιο επικίνδυνες περίοδοι για τους ανθρώπους που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο ώστε να φτάσουν στη Γηραιά Ήπειρο.

Το μέγεθος της τραγωδίας αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν προσπαθήσει φέτος να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης είναι πολύ μικρότερος από πέρυσι.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, περίπου 327.800 άνθρωποι έχουν φτάσει παράτυπα στην Ευρώπη το τρέχον έτος, ενώ το 2015 ο αριθμός των αφίξεων υπερέβαινε το ένα εκατομμύριο.

Το τραγικό ρεκόρ «επετεύχθη» μετά τον εντοπισμό 25 σορών ανοιχτά της Λιβύης, που είναι ορμητήριο των κυκλωμάτων διακινητών στη Βόρεια Αφρική.
Πηγή: skai.gr