Ξεκινά η δεύτερη φάση εκκένωσης της μεγάλης παραγκούπολης του Καλαί

Στη δεύτερη φάση εκκένωσης της ζούγκλας του Καλαί έχει περάσει η Γαλλία με περισσότερους από 2.300 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν αποχωρήσει προς άλλους χώρους υποδοχής της χώρας.

Η μαζική έξοδος θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη, με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ήδη συναθροιστεί και να προετοιμάζονται να φύγουν προς τα κέντρα υποδοχής που έχουν καθοριστεί.

Η ζούγκλα του Καλαί αποτελεί πλέον σύμβολο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης με τους περίπου 8.000 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί να ζουν σε άθλιες συνθήκες και απεγνωσμένοι να ζητούν τρόπους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να φθάσουν στη Βρετανία. 

Μέχρι στιγμής η διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων είναι ειρηνική αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι μερικοί από τους μετανάστες θα αρνηθούν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους να διασχίσουν το κανάλι της Μάγχης.

Η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διεξαχθεί σωστά η διαδικασία «καθαρισμού» της μεγαλύτερης παραγκούπολης της Γαλλίας που δημιουργήθηκε πριν από 18 μήνες και φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Σουδάν.



Πηγή: skai.gr