Κλίντον: Προσβλητικές οι δηλώσεις Τραμπ για τη Μοσούλη

Η υποψήφια πρόεδρος των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον συγκρούστηκε χθες Δευτέρα με τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ για τις δηλώσεις του δεύτερου ότι η προσπάθεια επανάκτησης της Μοσούλης και εκδίωξης του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, δεν προχωράει.

«Βασικά πιστεύει ότι είναι χαμένη μια μάχη που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει» δήλωσε η Κλίντον σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Νιού Χάμσαιρ. «Με τα λεγόμενά του αποδεικνύει στον κόσμο τι σημαίνει να έχεις στην εξουσία έναν αρχηγό χωρίς προσόντα» τόνισε. 

Σε ένα tweet του την Κυριακή ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ ανέφερε ότι η επίθεση της Μοσούλης μετατρέπεται σε μια «ολοκληρωτική καταστροφή» και ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ «δείχνουν χαζές».

Υπενθυμίζεται ότι οι ιρακινές και οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ανάκτησης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Από τις 16 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η μεγάλη αυτή επιχείρηση, έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν 80 χωριά αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές στο σύνολό τους. 
Πηγή: skai.gr