Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ δεν γνωρίζει πόσο κοστίζει ένα κρουασάν

Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, υποψήφιος στις προκριματικές της γαλλικής δεξιάς για να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, παραδέχτηκε σήμερα ότι δεν γνωρίζει πόσο κάνει ένα κρουασάν με σοκολάτα, εκτιμώντας ότι μάλλον κοστίζει "10-15 λεπτά του ευρώ", τιμή δέκα φορές μικρότερη από την πραγματική.

"Δεν έχω την παραμικρή ιδέα" παραδέχτηκε ο βουλευτής απαντώντας σε ερώτηση ενός ακροατή που του μετέφεραν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού Europe1. "Νομίζω ότι πρέπει να κάνει γύρω στα 10-15 λεπτά", συνέχισε.

Μετά από αυτήν την γκάφα που θα μπορούσε να υποδαυλίσει την αίσθηση ότι η πολιτική ελίτ δεν γνωρίζει την καθημερινότητα των πολιτών, ο Κοπέ επιχείρησε να καλύψει την άγνοιά του με μια δόση χιούμορ: "Δεν αγοράζω συχνά γιατί, όπως φαντάζεστε, πρέπει να προσέχω λίγο, έχει πολλές θερμίδες", είπε.

Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κοπέ επανήλθε στο ίδιο θέμα. "Ομολογώ ότι ανησυχώ πολύ για τη σιλουέτα μου... Για να πω την αλήθεια, έχω σταματήσει να αγοράζω κρουασάν εδώ και πολύ καιρό!", έγραψε.

Ο Κοπέ είναι ο ένας από τους επτά υποψηφίους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προκριματικές που θα διεξαχθούν μεταξύ 20-27 Νοεμβρίου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ