Απεργία πείνας μεταναστών σε κέντρο κράτησης στην Βαρκελώνη

Περίπου 50 μετανάστες που διαμένουν σε ένα κέντρο κράτησης αλλοδαπών στη Βαρκελώνη ξεκίνησαν από σήμερα απεργία πείνας, λίγες ημέρες μετά την ένταση που σημειώθηκε σε ένα άλλο κέντρο φιλοξενίας, στη Μαδρίτη.

Την περασμένη εβδομάδα περίπου 40 μετανάστες εξεγέρθηκαν σε ένα κέντρο κράτησης στη Μαδρίτη και πέρασαν τη νύχτα στη στέγη του κτιρίου όπου διαμένουν. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κόμματα της Αριστεράς έχουν καταγγείλει τις κακές συνθήκες διαμονής στα κέντρα αυτά και ζητούν το κλείσιμό τους.

«Χθες το απόγευμα 68 άνθρωποι αρνήθηκαν να μπουν στην καντίνα για να φάνε και κατόπιν να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους. Σήμερα το πρωί, 47 από αυτούς τηρούν την ίδια στάση», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι μετανάστες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους κατάγονται από την Αλγερία, αρνούνται να τραφούν και πέρασαν τη νύχτα τους στην αυλή του κέντρου κράτησης, στην περιφέρεια της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, 6.930 άνθρωποι πέρασαν το 2015 από διάφορα κέντρα κράτησης και το 41% από αυτούς τελικά απελάθηκε.
Πηγή: skai.gr