Σύλληψη νεαρού για το ύποπτο δέμα στο μετρό του Λονδίνου

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ένας νεαρός μετά τον εντοπισμό ενός "ύποπτου" δέματος στο μετρό του Λονδίνου, κοντά στην Κάναρι Ουόρφ, την Πέμπτη.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου ακινητοποίησης κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη του 19χρονου υπόπτου, στο βόρειο Λονδίνο. Ο νεαρός φέρεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα κίνητρα του 19χρονου, όμως σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί αναζητούν τυχόν συνεργούς του.

Το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο ακόμη εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης μέσα σε έναν συρμό στον σταθμό Νορθ Γκρίνουιτς, κοντά στη συνοικία Κάναρι Ουόρφ. Ο σταθμός εκκενώθηκε και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν το αντικείμενο με ελεγχόμενη έκρηξη.
Από τον σταθμό Νορθ Γκρίνουιτς υπάρχει πρόσβαση στην αίθουσα συναυλιών Ο2 Arena, χωρητικότητας 20.000 θεατών, όπου το βράδυ της Πέμπτης ήταν προγραμματισμένη μια εμφάνιση του καναδικού ροκ συγκροτήματος Nickelback.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι μετά το επεισόδιο αυτό θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, ακόμη και με περιπολίες ενόπλων αστυνομικών, στους διαμετακομιστικούς κόμβους και τα μέσα μεταφοράς, προκειμένου οι αρχές να καθησυχάσουν τους πολίτες για την ασφάλειά τους.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ