«Πένθιμες καμπάνες» ανά τον κόσμο για τους νεκρούς του Χαλεπίου

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι εκκλησίες ανά τον κόσμο και χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες τους, τιμώντας έτσι, με τον τρόπο τους, τους πολίτες που έπεσαν στις μάχες του Χαλεπίου.

Οι εκκλησίες συγχρονίζουν τους ήχους τους καθημερινά με τις καμπάνες της ενορίας της εκκλησίας Κάλλιο του Ελσίνκι που από τις 12 Οκτωβρίου μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι της Συρίας. 

«Μετά τις δυσάρεστες ειδήσεις για το Χαλέπι, αποφασίσαμε να χτυπάμε καθημερινά πένθιμα τις καμπάνες μας από τις 17:00 για να θυμόμαστε το θάνατο όλων. Αρχικά ζητήσαμε από μερικές τοπικές εκκλησίες να ενωθούν μαζί μας και να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας» δήλωσε ο εφημέριος της ενορίας Kallio στο Reuters.

«Όλοι βλέπουμε τα καταστροφικά γεγονότα στο Χαλέπι, αλλά την ίδια στιγμή αισθάνονται ανήμποροι να βοηθήσουμε, λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης. Με τις καμπάνες, θέλουμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί, και να δώσουμε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο ίδιος. 

Το παράδειγμα της συγκεκριμένης εκκλησίας τελικά ακολούθησαν εκατοντάδες εκκλησίες σε εθνικό επίπεδο, καθώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη και εντάχθηκαν στην ιδέα. Η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Φινλανδίας δημιούργησε την ιστοσελίδα «Καμπάνες για το Χαλέπι» όπου υπάρχει λίστα όλων των συμμετεχόντων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πάνω από 500 εκκλησίες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, συμμετέχουν. Οι καμπάνες θα συνεχίσουν να χτυπούν καθημερινά μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ.


Η εκκλησία με την οποία όλες οι υπόλοιπες συντονίζουν τους ήχους τους και χτυπούν πένθιμα
Πηγή: skai.gr