Τραμπ: Θα αποδεχθώ το εκλογικό αποτέλεσμα (αν κερδίσω)

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μόνο ώρες μετά την τρίτη τηλεμαχία του με την Χίλαρι Κλίντον, κατά την οποία προκάλεσε σάλο όταν άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό να μην αποδεχθεί την εγκυρότητα του αποτελέσματος των εκλογών. Ο Τραμπ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα… «αν κερδίσει», δήλωση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις.

«Θα αποδεχόμουν ένα καθαρό (εκλογικό) αποτέλεσμα, αλλά θα ήθελα να διατηρήσω το νόμιμο δικαίωμά μου να αμφισβητήσω την απόφαση» τόνισε ακόμη ο αμερικανός μεγιστάνας σε προεκλογική του συγκέντρωση στο Οχάιο.

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η δήλωση αμφισβήτησης του αποτελέσματος των εκλογών στην τηλεμαχία από τον απρόβλεπτο και εκκεντρικό Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία –δήλωση πρωτοφανής για τα αμερικανικά δεδομένα- μπορεί να κρίνει οριστικά την επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι κατά το ντιμπέιτ ο Τραμπ, είπε ότι δεν μπορεί από τώρα να πει αν θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε μάλιστα ως «στημένες».
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας