Ιράκ: Και οι Κούρδοι στη μάχη κατά του ISIS στη Μοσούλη

Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας ισχυρίζονται ότι ξεκίνησαν ανατολικά και βόρεια της Μοσούλης οι Κούρδοι μαχητές με σκοπό να συνεχίσουν τις προσπάθειες εκδίωξης του Ισλαμικού Κράτους από την ιρακινή πόλη.

Οι Κούρδοι λένε ότι η επιχείρηση έχει ως στόχο να ενισχύσει τις δυνάμεις που μάχονται να ρίξουν το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Ο ιρακινός στρατός έχει κινηθεί από το Νότο ενώ στην μάχη της επίθεσης έχουν επίσης ενταχθεί ειδικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τον στρατό των ΗΠΑ υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ηγέτες τους ISIS έχουν διαφύγει από τη Μοσούλη ενώ 5.000 ακόμα μαχητές βρίσκονται εκεί.

« Στόχος είναι να καθαρίσουμε μια σειρά από διπλανά χωριά και να διασφαλίσουμε τον έλεγχο σημείων στρατηγικής σημασίας που θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις κινήσεις των τζιχαντιστών» ανέφεραν οι Κούρδοι μαχητές σε δήλωσή τους.

Στην επίθεση των Κούρδων συμμετέχουν και μερικοί βετεράνοι μαχητές των Κούρδων που στο παρελθόν αγωνίστηκαν κατά του Σαντάμ Χουσεΐν.

Τα ίχνη του ηγέτη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι δεν έχουν εντοπιστεί. Οι πληροφορίες άλλοτε λένε ότι έχει εγκαταλείψει την βόρεια ιρακινή πόλη, άλλη ότι έχει παραμείνει.
Πηγή: skai.gr