Ιταλία: Κάμερες στα γηροκομεία μετά από περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων (video)

Η εισαγγελία της Κάτω Ιταλίας, διέταξε έρευνα σε βάρος 18 ατόμων, με την κατηγορία της κακοποίησης ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εργαζόμενους και τον διευθυντή ιδιωτικού οίκου ευγηρίας, κοντά στην πόλη Σαλέρνο, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης.

Την Τετάρτη, η βουλή της Ρώμης ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και οίκους ευγηρίας της χώρας, «για την καταπολέμηση των βίαιων συμπεριφορών σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών και ηλικιωμένων». Η γερουσία θα δώσει το τελικό «πράσινο φως», με την θετική ψήφο.

Σε βίντεο το οποίο τράβηξαν οι καραμπινιέροι, με κρυφές κάμερες που κατάφεραν να τοποθετήσουν στο γηροκομείο στην περιφέρεια της Νάπολης, διακρίνονται οι εργαζόμενοι να χαστουκίζουν τους ηλικιωμένους, να τους εξυβρίζουν, να τους σπρώχνουν και να τους απειλούν.

Οι 30 «φιλοξενούμενοι» του οίκου ευγηρίας δεν μπορούσαν, συχνά, να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ενώ πολλές φορές το προσωπικό δεν τους άφηνε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες!

«Θα πας στην τουαλέτα μόνον όταν θα είσαι έτοιμος να πεθάνεις» και «μην σηκωθείς διότι θα σου σπάσω το κεφάλι», ακούγεται να λέει το προσωπικό σε ηλικιωμένους που βρίσκονται στο σαλόνι του οίκου ευγηρίας του Σαλέρνο.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: skai.gr