Αργεντινή: Χιλιάδες στους δρόμους για τη Λουτσία που βιάστηκε και δολοφονήθηκε

Χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν αυτή την ώρα στους δρόμους την Τετάρτη στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, διαμαρτυρόμενοι για το βιασμό και την άγρια της 16χρονης Λουτσία Περές.

Δύο άνδρες την άφησαν σε νοσοκομείο στις 8 Οκτωβρίου, πλυμένη και ντυμένη με καθαρά ρούχα, ισχυριζόμενοι ότι είχε λάβει υπερβολική δόση ναρκωτικών, ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί και πέσει θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Η αστυνομία έχει συλλάβει τρία άτομα.

Ακτιβιστικές οργανώσεις κάλεσαν τις γυναίκες να βγουν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες το μεσημέρι της Τετάρτης, φορώντας μαύρα ρούχα. Aποκαλούν την ακτιβιστική δράση τους Miercoles Negro - «μαύρη Τετάρτη».

Ο 19χρονος αδελφός της Λουτσία έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ότι το να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να φωνάξει αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αποφευχθεί ο θάνατος χιλιάδων ακόμα κοριτσιών σαν την Λουτσία και για να κλείσει η Λουτσία τα μάτια της και να αναπαυθεί εν ειρήνη.

Σημειώνεται ότι κάθε 36 ώρες στην λατινοαμερικανική χώρα σκοτώνεται μία γυναίκα σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Η επικεφαλής εισαγγελέας, Μαρία Ισαμπέλ Σάντσες, δήλωσε στα ΜΜΕ: «Ξέρω ότι δεν είναι πολύ επαγγελματικό να το πω αυτό, αλλά είμαι μητέρα και γυναίκα και έχω δει χιλιάδες πράγματα στην καριέρα μου, αλλά δεν έχω δει τίποτα σαν αυτή τη λιτανεία αποτρόπαιων πράξεων».

Tweet in Spanish with picture of black ribbon

Πηγή: skai.gr