Η Ινδονησία επενδύει στο χημικό ευνουχισμό για να εξαλείψει την παιδοφιλία

Να υπεραμυνθεί του αμφιλεγόμενου νέου νόμου της Ινδονησίας που τιμωρεί παιδόφιλους με «χημικό ευνουχισμό» επιδίωξε ο πρόεδρος της χώρας, Γιόκο Γουιντόντο, υποστηρίζοντας ότι οι αυστηρές ποινές μπορούν να εξαλείψουν την παιδεραστία σε βάθος χρόνου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ο κ. Γουιντόντο σημείωσε πως η Ινδονησία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όμως δεν πρόκειται να δεχτεί «οιονδήποτε συμβιβασμό» όσον αφορά τις ποινές για σεξουαλικά εγκλήματα.

Εκτίμησε δε ότι εάν οι αυστηρές ποινές εφαρμοστούν με συνέπεια, τα σεξουαλικά εγκλήματα θα μειωθούν και εν τέλει θα εξαφανιστούν, με την πάροδο του χρόνου.

Ο χημικός ευνουχισμός που προβλέπει ο νόμος στην Ινδονησία προβλέπει τη χορήγηση φαρμάκων που μειώνουν δραματικά τις σεξουαλικές επιθυμίες, χωρίς όμως να προκαλείται στείρωση ή να απαιτείται αφαίρεση γενετικών οργάνων.

Η ομοσπονδία ιατρών της Ινδονησίας έχει ανακοινώσει ότι τα μέλη της δεν θα συμμετέχουν σε διαδικασίες χημικού ευνουχισμού, καθώς η πρακτική παραβιάζει τον ιατρικό όρκο τους.
Πηγή: skai.gr