Κλείσιμο

Γερμανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός & 4 τραυματίες από τις εκρήξεις στις εγκαταστάσεις της BASF

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστασιακό συγκρότημα της BASF στο Λούντβιχσχάφεν, ανέφερε στον ιστότοπό της η γερμανική εφημερίδα Bild, χωρίς να επικαλείται πηγές. Νωρίτερα, η εταιρία γνωστοποιούσε πως και άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μερικοί αγνοούνται μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον βόρειο τομέα του λιμανιού του συγκροτήματος.

Η εταιρεία δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε σχόλιο και πρόκειται να παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τις δημοτικές αρχές του Λούντβιχσχάφεν στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο δήμος του Λουντβιχσχάφεν συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι τους και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρά τους.

Η εγκατάσταση στο Λουντβιχσχάφεν, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Φρανκφούρτης, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως συγκρότημα χημικών, καλύπτοντας μια περιοχή δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων και απασχολώντας 39.000 εργάτες, σύμφωνα με την BASF.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ δείχνουν φλόγες και μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το λιμάνι της εγκατάστασης, έναν τερματικό για ρευστά καύσιμα όπως ορυκτή νάφθα και μεθανόλη, που είναι σημαντικά για τον εφοδιασμό της BASF με πρώτες ύλες.

Πηγή: skai.gr