Νιγηρία: Ευτυχές τέλος για τις 21 μαθήτριες που απελευθερώθηκαν από τη Μπόκο Χαράμ

Ευτυχές τέλος για τις 21 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την ισλαμιστική εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση της Μπόκο Χαράμ, οι οποίες επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους.

Σε μια συναισθηματική τελετή στην πρωτεύουσα Αμπούτζα, ένα από τα κορίτσια δήλωσε ότι επέζησαν αν και για 40 ημέρες είχαν μείνει χωρίς τροφή και ότι τουλάχιστον μια φορά γλίτωσαν από το θάνατο. 

Δεν είναι σαφές πώς έγινε η διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης της Νιγηρίας οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να απελευθερωθούν και άλλα από τα αιχμάλωτα κορίτσια.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2014, 276 μαθήτριες απήχθησαν από το σχολείο Τσίμποκ της Νιγηρίας και 197 από αυτές εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Δεν είχαμε καθόλου τροφή για ένα μήνα και 10 ημέρες, αλλά δεν πεθάναμε. Ευχαριστούμε τον Θεό», δήλωσε μια από τις μαθήτριες, μιλώντας στην τοπική γλώσσα Χάουσα.

Πολλές από τις μαθήτριες που απήχθησαν ήταν χριστιανές αλλά κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους προσηλυτίστηκαν με τη βία στο Ισλάμ.

Ένα άλλο κορίτσι είπε: «Δεν φανταζόμασταν ότι θα είμαστε ξανά ελεύθερες, αλλά, με τη βοήθεια του Θεού, τα καταφέραμε».




Πηγή: BBC - skai.gr