Aϊτή: Φόβοι για περισσότερα θύματα του τυφώνα Μάθιου - 1.000 διασωθέντες στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους στην Αϊτή από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Μάθιου, με τις τοπικές αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κατά πολύ. 

«Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα, καθώς οι αρχές καταφτάνουν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δρόμοι και επικοινωνίες» δήλωσε χαρακτηριστικά η ανταποκρίτρια του CNN. 

Ο ισχυρός τυφώνας, η χειρότερη καταιγίδα της Καραϊβικής σε σχεδόν δέκα χρόνια, σάρωσε την Αϊτή την Τρίτη με ανέμους ταχύτητας 230 χλμ. την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών υπολογίστηκε από το πρακτορείο Reuters μετά από συλλογή στοιχείων από τοπικές αρχές. Η χώρα είναι η φτωχότερη της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Την ίδια στιγμή, η χώρα μάχεται και εναντίον της χολέρας με τις αρχές σε ορισμένες περιοχές να αναγκάζονται να θάψουν τους νεκρούς σε μαζικούς τάφους για λόγους δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Μάθιου δεν θεωρείται πια τυφώνας, καθώς η ισχύς του έχει μειωθεί, ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνος, έχοντας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις ΗΠΑ. Στη Νότια Καρολίνα 1.000 άνθρωποι διασώθηκαν από τον τυφώνα, 3.000 βρίσκονται σε καταφύγια, και πάνω από 585.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση την Κυριακή το βράδυ. 






Πηγή: skai.gr