Τρόμος και αγωνία στις ΗΠΑ για το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου

Τρόμος και αγωνιά στις ΗΠΑ από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου καθώς ο αριθμός των νεκρών στην Καραϊβική ανήλθε στους 339 με τα περισσότερα θύματα να εντοπίζονται στην Αϊτή.

Ο τυφώνας πλησιάζει την Φλόριντα, την οποία ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έχει κηρύξει από την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί είναι η δήλωση του κυβερνήτη της πολιτείας, Ρικ Σκοτ ότι ο τυφώνας Μάθιου «θα σκοτώσει κόσμο».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το CNN, περισσότερα από 100.000 σπίτια στην Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην Φλόριντα, την Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει τα 215 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, ο τυφώνας παραμένει στην κατηγορία 4.

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

Οι μετεωρολόγοι τον χαρακτηρίζουν ως τον χειρότερο τυφώνα των τελευταίων 100 ετών.
Πηγή: skai.gr