Η φοροδιαφυγή Τραμπ στο προσκήνιο - Συνεργάζομαι στενά με τη Χίλαρι λέει ο Σάντερς

Το δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times,” σύμφωνα με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε απώλεια 916 εκατομμυρίων δολαρίων το 1995, με συνέπεια να μην έχει καταβάλει ομοσπονδιακούς φόρους για διάστημα 18 ετών, προκαλεί νέα ερωτηματικά σχετικά με την άρνηση του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές επιστροφές του, σχολιάζει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η εφημερίδα δεν ερεύνησε για τις ομοσπονδιακές φορολογικές επιστροφές του Τραμπ, αλλά έχει στην κατοχή της μία σελίδα από τις φορολογικές επιστροφές του Τραμπ, από την πολιτεία της Νέας Υόρκης όπου και διαμένει, αλλά και τις πρώτες σελίδες από τις φορολογικές επιστροφές του στις πολιτείες του Νιου Τζέρσι και του Κονέκτικατ.

Το CNN δεν προχώρησε σε ανεξάρτητη επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των εγγράφων, αλλά το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν αμφισβήτησε κάποιο από τα δεδομένα που παρουσίασαν οι “Times.”

Τα ερωτηματικά που προκαλούν οι τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από τα οικονομικά, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ, αναμένεται ότι θα δοκιμάσουν την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στον προεδρικό τους υποψήφιο.

Παράλληλα, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι αποκαλύψεις θα αποτελέσουν ένα πραγματικό τεστ για τον παρορμητικό χαρακτήρα του Τραμπ, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης με την Χίλαρι Κλίντον.

Ο Σάντερς δηλώνει ότι συνεργάζεται με τη Χίλαρι Κλίντον

Ο Μπέρνι Σάντερς, πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, δηλώνει ότι τα ηχητικά αποσπάσματα ομιλίας της Χίλαρι Κλίντον σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική της εκστρατεία, φανερώνουν ότι οι δύο τους συμφωνούν σε πολλά θέματα, παρά το γεγονός ότι η Κλίντον απέρριπτε μερικές από τις προτάσεις του Σάντερς ως “απατηλές υποσχέσεις, ” παρατηρεί το CNN.

“Εάν ακούσετε όλη τη συζήτηση την οποία είχε, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που επεσήμανε ήταν το γεγονός ότι πολλοί νέοι άνθρωποι που χρεώνονται οικονομικά και δουλεύουν σκληρά για να λάβουν μια καλή εκπαίδευση δε μπορούν τελικά να βρουν μία δουλειά η οποία να ανταποκρίνεται στις σπουδές τους,” δήλωσε ο Σάντερς στην εκπομπή του CNN “State of the Union” του Τζέικ Τάπερ.

Ο παρουσιαστής πίεσε τον Σάντερς να εκφράσει τη γνώμη του, αναφορικά με τα ηχητικά αποσπάσματα τα οποία δημοσίευσε μία συντηρητική ομάδα στην Ουάσιγκτον, μετά την υποκλοπή τους από τα ηλεκτρονικά αρχεία, στελέχους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών της προεκλογικής εκστρατείας της, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Κλίντον υποστήριζε ότι μερικοί από τους υποστηρικτές του Σάντερς, “είναι νέοι στην πολιτική. Είναι παιδιά της οικονομικής κρίσης, ενώ ζουν με την υποστήριξη των γονιών τους.”

Η ίδια συνέχισε: “Εάν σερβίρεις καφέ σε μια καφετέρια ή κάνεις μία άλλη δουλειά από την οποία δεν πληρώνεσαι αρκετά, ενώ δεν έχεις άλλες ευκαιρίες ζωής, τότε..., μπορεί να σκέφτεσαι ότι μπορείς να γίνεις μέλος μιας πολιτικής επανάστασης. Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό,” τόνισε η Κλίντον.
Σε ερώτηση εάν τα σχόλια αυτά τον ενοχλούν , ο Σάντερς απάντησε: “Φυσικά και με ενοχλούν, αλλά βρισκόμασταν στη μέση μιας προεκλογικής εκστρατείας... Αν ανατρέξετε σε δικές μου δηλώσεις που έχω κάνει για τη Χίλαρι Κλίντον, θα δείτε ότι υπάρχουν πραγματικές διαφορές μεταξύ μας.”

Ωστόσο, ο Σάντερς δήλωσε ότι από τη λήξη του κεντρικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος και μετά συνεργάζεται με την Κλίντον για τη διαμόρφωση προτάσεων που σχετίζονται με τη μείωση των διδάκτρων στα δημόσια κολέγια, αλλά και τη διεύρυνση της πρόσβασης στο σύστημα υγείας μέσω αύξησης της χρηματοδότησης για τοπικά κέντρα υγείας.

Πηγή: skai.gr