Γερμανικά ΜΜΕ: Η Μέρκελ δεν έχει πολιτική δυνατότητα να σώσει τη Deutsche Bank

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει τη δυνατότητα να διασώσει την τράπεζα Deutsche Bank, με δεδομένη τη σκληρή στάση που υιοθέτησε το Βερολίνο κατά της διάθεσης κρατικής βοήθειας στις περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γράφουν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η Γερμανία, η οποία απαίτησε από την Ιταλία αλλά κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες την υιοθέτηση σκληρών όρων στην αντιμετώπιση των τραπεζικών προβλημάτων τους, δε μπορεί να υιοθετήσει τώρα ηπιότερη στάση, έναντι των προβλημάτων της μεγαλύτερης τράπεζας της, ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο επεξεργάζονταν σχέδιο διάσωσης για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Η αξία των μετοχών της Deutsche Bank έχει κατρακυλήσει τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την απαίτηση των αμερικανικών Αρχών για την καταβολή αποζημίωσης 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φερόμενες παρατυπίες στην πώληση επενδυτικών προϊόντων πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Χθες Παρασκευή το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η τράπεζα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για σαφώς μικρότερο διακανονισμό, με αποζημίωση 5,4 δισεκ. δολάρια.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters - skai.gr