Βόμβες έπληξαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Χαλεπίου

Στόχος βομβαρδισμού έγινε το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην ανταρτο-κρατούμενη πλευρά του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Δεν είναι σαφές ποιος είναι υπαίτιος για το χτύπημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το εν λόγω νοσοκομείο, γνωστό ως M10, πλήττεται από βόμβες από την Τετάρτη, ενώ στόχος έχει γίνει και το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής. Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έχει καταγγείλει τα χτυπήματα στα νοσοκομεία ως «εγκλήματα πολέμου».

Μόνο την Παρασκευή 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χαλέπι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, λόγω των βαρύτατων βομβαρδισμών, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Πρακτορείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης που ενημερώνεται από ακτιβιστές.

Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο σε συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες και σε συνοικίες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση για να περικυκλώσουν και να εγκλωβίσουν τους αντιπάλους τους.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχει περιγράψει ως «λουτρό αίματος»τις συνέπειες των καθεστωτικών και των ρωσικών βομβαρδισμών στο Χαλέπι.
Πηγή: skai.gr