Επιμένει στη σφαγή 3 εκατομμυρίων ανθρώπων ο Ντουτέρτε, αλλά «δεν είναι» Χίτλερ

Επιμένει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, στις πολύκροτες δηλώσεις του ότι θα ήθελε να σκοτώσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους, διακινητές και χρήστες ναρκωτικών, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν θέλει να τον παρομοιάζουν με τον Χίτλερ.

Αυτό δήλωσε σήμερα Σάββατο ο εκπρόσωπος του κ. Ντουτέρτε, στον απόηχο της θύελλας αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το Ολοκαύτωμα και ο παραλληλισμός της ναζιστικής γενοκτονίας με την εκκαθάριση ναρκομανών και εμπόρων στις Φιλιππίνες.

«Δεν θέλουμε να μειώσουμε την βαθιά απώλεια έξι εκατομμυρίων Εβραίων στο Ολοκαύτωμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του φιλιππινέζου προέδρου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι ο κ. Ντουτέρτε απορρίπτει την «ταμπέλα» του Χίτλερ και οποιαδήποτε παρομοίωση με τον ηγέτη του Γ’ Ράιχ.

Παρά ταύτα, ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ντουτέρτε το εννοούσε όταν είπε ότι θα ήθελε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους προκειμένου να πετύχει την εξάλειψη των ναρκωτικών στην ασιατική χώρα.

«Ο Ντουτέρτε αναφερόταν στην ‘βούλησή του να σκοτώσει’ τρία εκατομμύρια εγκληματίες εμπόρους ναρκωτικών – για να σώσει το μέλλον της επόμενης γενιάς και της χώρας», εξήγησε.

Μετά την επικράτησή του στις φετινές προεδρικές εκλογές, ο κ. Ντουτέρτε έχει αρχίσει μία ανελέητη εκστρατεία εναντίον της εγκληματικότητας, ειδικά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, με εκατοντάδες εκτελέσεις και δολοφονίες στους δρόμους χωρίς καμία νομική βάση.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τότε που ο κ. Ντουτέρτε ανέλαβε την εξουσία, στις 30 Ιουνίου, περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά ενώ 1.800 άλλοι έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τα σχόλια του φιλιππινέζου προέδρου καταδικάστηκαν  από αμερικανούς αξιωματούχους, τη γερμανική κυβέρνηση και εβραϊκές οργανώσεις.
Πηγή: skai.gr