Κλείσιμο

Ινδία: Θανατική ποινή για τον αρχηγό της συμμορίας που βίασε 14χρονο κορίτσι

Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον αρχηγό μιας συμμορίας ανήλικων και ενήλικων ανδρών που βίασαν και σκότωσαν ένα 14χρονο κορίτσι.

Ο αρχηγός της συμμορίας καταδικάσθηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Σουμάτρα. Τέσσερις ακόμα άνδρες μέλη της ομάδας έλαβαν ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για το ρόλο που έπαιξαν στην επίθεση εναντίον του κοριτσιού που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Στον βιασμό και την δολοφονία του μικρού κοριτσιού συμμετείχαν 14 άνδρες, μεταξύ των οποίων και οκτώ μικρά αγόρια. Το μικρότερο από τα αγόρια ήταν 13 χρονών.

Η σεξουαλική βία ενάντια των γυναικών και των παιδιών είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδονησία αλλά οι ομαδικοί βιασμοί δεν συνηθίζονται.

Η υπόθεση σόκαρε την πολυπληθή χώρα της Ινδίας και οδήγησε τον σημερινό πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντότο, να υπογράψει μια ρύθμιση επιβολής σκληρότερων ποινών στους βιαστές ανηλίκων. Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνει την θανατική ποινή και τον χημικό ευνουχισμό και μένει να πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η συμμορία των ανδρών επιτέθηκε στο μικρό κορίτσι όταν αυτό κατευθυνόταν προς το σχολείο του. Το άψυχο σώμα της 14χονης βρέθηκε μερικές μέρες μετά τον βιασμό, ύστερα από την δήλωση εξαφάνισής της.

Πηγή: Reuters - skai.gr