Κλείσιμο

Ρεκόρ τηλεθέασης για την προεδρική αναμέτρηση Κλίντον - Τραμπ

Μπορεί το ενδιαφέρον του ντιμπέιτ που διεξήχθη μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντίναλντ Τραμπ να είχε περιορισμένο για κάποιους ενδιαφέρον αλλά τα ποσοστά παρακολούθησης έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

84 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν στην αμερικανική τηλεόραση τους δύο υποψήφιους για την προεδρία της Αμερικής, με τα δεδομένα να λένε ότι οι θεατές δεν άλλαξαν κανάλι αυτά τα 98 λεπτά που διήρκησε η «σκληρή μάχη».

Σημειώνεται ότι ο τελικός αριθμός αφορά μόνο τα 13 κανάλια της αμερικανικής τηλεόρασης που μετέδωσαν ζωντανά την αναμέτρηση των δύο και αυτό σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός των θεατών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Επιπλέον, εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πιστεύεται ότι παρακολούθησαν το προεδρικό ντιμπέιτ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στους υποστηρικτές του ότι γνώριζε πως η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση θα κέρδιζε ένα ιστορικά μεγάλο τηλεοπτικό κοινό και γι’ αυτό ο ίδιος προσπάθησε να συμπεριφέρεται σαν να μιλάει με την οικογένειά του.

Χαρακτηριστικό σε σχέση με την υψηλή τηλεθέαση που κατεγράφη είναι ότι το ντιμπέιτ μεταξύ του Τζίμι Κάρτερ και του Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1980 είχε κερδίσει 80.6 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Πηγή: BBC- skai.gr