«Ανησυχεί» ο Ομπάμα για την κατάσταση στο Χαλέπι

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, για τις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές του Χαλεπίου που βρίσκονται υπό την κατοχή των ανταρτών, με αφορμή τις συνεχείς επιθέσεις που πραγματοποιούνται από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.

Οι γιατροί στην πόλη του Χαλεπίου αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αριθμό των θυμάτων που έχουν ακολουθήσει τους παρατεταμένους εναέριους βομβαρδισμούς, τους πιο έντονους των τελευταίων ετών.

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στις ιατρικές προμήθειες καθώς η πολιορκία που μετράει τρεις εβδομάδες πια έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων. Πολλές περιοχές έχουν μείνει επίσης χωρίς νερό λόγω της καταστροφής που υπέστη το αντλιοστάσιο.

«Οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα υπόγεια των σπιτιών τους και η ζωή στην πόλη έχει παραλύσει. Τα αεροπλάνα βρίσκονται συνέχεια στον ουρανό» ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου των ανταρτών.

Η εκεχειρία που συμφωνήθηκε δεν κατάφερε να εφαρμοστεί μετά τις εκατέρωθεν παραβιάσεις από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και την κατάρρευσή της ακολούθησε η στρατιωτική επίθεση της συριακής πλευράς η οποία πασχίζει να επανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταγράψει το θάνατο 248 ανθρώπων στις περιοχές του Χαλεπίου που βρίσκονται υπό την κατοχή των ανταρτών αλλά και τη γύρω ύπαιθρο.

Επιπλεόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονται και τρία παιδιά.
Πηγή: skai.gr