«Ψηφίζουν» Χίλαρι Κλίντον οι Μεξικανοί

Υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον ενόψει της αναμέτρησής της με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τάσσονται οι Μεξικανοί. Η αναλογία των προτιμήσεων βρίσκεται στο 10 προς 1, όπως κατέδειξε μια δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Consulta Mitofsky και δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, κατέγραψε ότι μόλις το 2,9% των Μεξικανών έχει θετική άποψη για τον Τραμπ, ενώ το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι έχουν θετική γνώμη για την Κλίντον ανέρχεται στο 30,4%.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε περίπου έναν μήνα αφότου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο κι έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Η συνάντηση είχε αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα κύμα αγανάκτησης στο Μεξικό το οποίο τελικά εξώθησε τον υπουργό Οικονομικών Λουίς Βιντεγκαράι σε παραίτηση.

Ο Ρόι Κάμπος, διευθυντής της Μιτόφσκι, επισήμανε πως το ενδιαφέρον των Μεξικανών για τις εκλογές στις ΗΠΑ παρουσιάζει σημαντικές ποιοτικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν.
Πηγή: skai.gr