Ολάντ: Οι μετανάστες της «ζούγκλας» του Καλαί πρέπει να μεταφερθούν στην Αγγλία

«Η ''ζούγκλα'' του Καλαί σύντομα, πρωτού έρθει ο χειρμώνας, θα αποτελεί παρελθόν» δήλωσε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί.

O πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι το εφιαλτικό καταφύγιο στο οποίο στριμώχνονται περίπου 10.000 πρόσφυγες θα καταργηθεί οριστικά καθώς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί σύντομα θα μεταφερθούν στην Αγγλία, καθώς η χώρα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. 

«Η Αγγλία πρέπει να παίξει τον ρόλο της και να δεχτει αυτούς τους πρόσφυγες» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας ο οποίος παράλληλα κάλεσε τις βρετανικές αρχές να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί σε σχέση με την ανθρωπιστική προσφυγική κρίση. 

Ο προσφυγικός καταυλισμός θα διαλυθεί εντελώς είπε ο κ Ολάντ επισημαίνοντας ότι το Λονδίνο θα πρέπει να τιμήσει στο έπακρο τις συμφωνίες για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και το πλήθος των ανθρώπων που συρρέουν στο Καλαί από τις εμπόλεμες περιοχές και κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, με την ελπίδα να μεταφερθούν στη συνέχεια με πλοίο στην Βρετανία. 


 
Πηγή: skai.gr