Γαλλία: Τα εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα

Για «εγκλήματα πολέμου» στο Χαλέπι τα οποία δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα», έκανε λόγο ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση και τη σύμμαχό της Ρωσία ότι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του πολέμου στη Συρία και χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως «προπέτασμα καπνού».

Παράλληλα, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, δήλωσε σήμερα ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία συνιστούν «βαρβαρότητα», όχι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Μόσχα στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτών, που όπως διατείνεται, θέλουν να τον ανατρέψουν.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι είναι πεπεισμένος πως η κατάσταση στη Συρία μπορεί να αναστραφεί και επισήμανε ότι δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ επιχειρούν να διασώσουν την εκεχειρία.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η ειρήνη στη Συρία είναι «κάτι το σχεδόν αδύνατο τώρα».

Την ίδια ώρα οι βομβαρδισμοί συνεχίσθηκαν και σήμερα, καθώς οι καθεστωτικές δυνάμεις και οι αντάρτες δίνουν μάχη για τον έλεγχο του.

Χθες η Unicef προειδοποίησε ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έχουν μείνει χωρίς τρεχούμενο νερό επειδή ένα αντλιοστάσιο στις ανατολικές συνοικίες καταστράφηκε από βομβαρδισμό.
Πηγή: skai.gr