Iορδανία: Συγγραφέας δολοφονείται μετά τη δημοσίευση «αντιισλαμικoύ» σκίτσου

Ο ιορδανός συγγραφέας Νάχεντ Χατάρ δολοφονήθηκε σήμερα μπροστά από δικαστήριο του Αμάν όπου θα γινόταν η δίκη του για τη δημοσίευση ενός σκίτσου που θεωρήθηκε προσβλητικό για το Ισλάμ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο, ο 56χρονος Χατάρ δέχθηκε τρεις σφαίρες, ο "δολοφόνος συνελήφθη επί τόπου" και διεξάγεται έρευνα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του συγγραφέα μπροστά από το δικαστήριο στο Αμπντάλι, στο κέντρο της ιορδανικής πρωτεύουσας.

Ο χριστιανός συγγραφέας, ένας εξέχων αντιισλαμιστής ακτιβιστής που ήταν υποστηρικτής του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ, είχε συλληφθεί στις 13 Αυγούστου μετά τη δημοσίευση στο λογαριασμό του στο Facebook σκίτσου που περιγελούσε τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα το σκίτσο παρουσίαζε έναν γενειοφόρο άνδρα στον παράδεισο να καπνίζει στο κρεβάτι έχοντας γυναίκες δίπλα του και να ζητεί από τον Θεό να του φέρει κρασί και φυστίκια κάσιους.

Πολλοί συντηρητικοί μουσουλμάνοι Ιορδανοί θεώρησαν ότι το σκίτσο αυτό ήταν προσβλητικό για το Ισλάμ.

Ο συγγραφέας κατηγορήθηκε από τις αρχές για "υποκίνηση θρησκευτικής διχόνοιας" και "προσβολή" του Ισλάμ, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: skai.gr