Η βαρβαρότητα στη Συρία σε μια φωτογραφία: Μάνα αγκαλιά με τα παιδιά της νεκροί στα ερείπια

Αψευδής μαρτυρία της βαρβαρότητας που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στη Συρία είναι η συγκλονιστική φωτογραφία από το Χαλέπι που δημοσιεύτηκε στο Twitter. Kατά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι.

Η φωτογραφία δείχνει νεκρούς μια μητέρα με το μωρό αγκαλιά της και δίπλα το πτώμα του μικρού της γιου.

Οι νεκροί είναι καλυμμένοι από σκόνη και αίμα, καθώς θάφτηκαν στα συντρίμμια μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στη μαρτυρική πόλη του Χαλεπίου. Η μητέρα, που φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, έχει βάλει το χέρι της στο κεφάλι σε μια μάταιη προσπάθεια να προφυλαχθεί.

Το Χαλέπι, κάποτε η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Συρίας, έχει ισοπεδωθεί, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 αεροπορικές επιθέσεις, καθώς από την περασμένη Πέμπτη το καθεστώς Άσαντ, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση προσπαθώντας να ανακαταλάβει την πόλη από τους αντάρτες.

Την Παρασκευή τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν από τα ερείπια μια 5χρονη που ούρλιαζε από το σοκ και τον πόνο. Λίγες ώρες αργότερα στο Χαλέπι διασώθηκε ένα μωρό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα Κυριακή κατεπειγόντως προκειμένου να συζητήσει για την κλιμάκωση της βίας στο Χαλέπι.
Πηγή: skai.gr